Otello, Arapi i Vlores

Otello Arapi i Vlores NJ ROMAN P R DASHURIN DHE VLOR N Ngjarjet shtrihen n vitet dhe zhvillohen n dy qendra urbane t njohura t koh s s Mesjet s n Venedik dhe n Vlor marr dh niet politike e tregtare midis t cil

 • Title: Otello, Arapi i Vlores
 • Author: Ben Blushi
 • ISBN: 9789994314
 • Page: 363
 • Format: Paperback
 • NJ ROMAN P R DASHURIN DHE VLOR N Ngjarjet shtrihen n vitet 1300 1400 dhe zhvillohen n dy qendra urbane t njohura t koh s s Mesjet s, n Venedik dhe n Vlor , marr dh niet politike e tregtare midis t cilave ishin mjaft intensive p r koh n Sfondi historik sht real Vlora e viteve para pushtimit turk dhe p rpjekjet e kryezotit t saj, Balsh s II, p r t zgjeruar zoNJ ROMAN P R DASHURIN DHE VLOR N Ngjarjet shtrihen n vitet 1300 1400 dhe zhvillohen n dy qendra urbane t njohura t koh s s Mesjet s, n Venedik dhe n Vlor , marr dh niet politike e tregtare midis t cilave ishin mjaft intensive p r koh n Sfondi historik sht real Vlora e viteve para pushtimit turk dhe p rpjekjet e kryezotit t saj, Balsh s II, p r t zgjeruar zot rimet e tij dhe p r t p rballuar v rshimin e turqve n Jug t vendit, vrasja e tij n fush n e betej s dhe drejtimi i principat s nga e shoqja, Komita Muzaka, aleanca me serb t n p rmjet martes s s vajz s s saj, Rugina, me princin serb Mrkzha Zharkovi , t cilin vlonjat t e pag zuan Kasi, q ndrimi indiferent i Venedikut, si dhe i t gjitha principatave t tjera italike, duke e l n t vetme Vlor n, si dhe gjith Shqip rin n p rballjen me pushtuesit e rinj q vinin nga Azia e larg t Familja Contarini nga Venecia, pasardh s t Marko Polos nga babai dhe vlonjat nga e ma, plot sojn kuadrin historik n an n tjet r t detit Adriatik, duke na nxitur imagjinat n p r tablon e jet s reale t k saj zone mesdhetare para m shum se gjasht qind vjet sh, tem kjo mjaft e preferuar p r autorin e librit Por, gjetja m origjinale dhe intriga m e pabesueshme e autorit jan personazhet q gjallojn n lib r, t cilat ai i ka marr nga Shekspiri, nga tragjedia e njohur Otello, Arapi i Venedikut , n t nj jt t role, por t vendosur n koh gati 100 vjet m par se tragjediani i njohur t kishte lindur Otello, Desdemona, Emilia, Jago, Kasi etj jan figura t njohura t let rsis bot rore, por q n k t roman veprojn jo vet m n Venedik, por m shum n Vlor , n bashk veprim me shum figura interesante vlonjate t krijuara nga autori, si mjeku i famsh m Stefan Gjika, trimi lab Andrea, turku pushtues Hamiti etj

  484 Comment

  • Bruno Kos says:

   I can't say that I admired the writing style (namely loads of short sentences), the plot was really interesting. I recommend!

  • Megi Migenas says:

   Liber qe te con ne vitet 1300 ,Venediku dhe Vlora i bashkonte deti dhe i ndante toka. Liber per dashurine, vetmine, friken, dhimbjen, jeten dhe vdekjen si bashkeshoqeruese te njeriut. Nder pjeset me te bukura te librit kam vecuar: Njëriut i duhet ujë që të laget dhe diell që të thahet. Ai që jeton vetёm me diell bëhet akrep, ai që jeton vetëm me ujë bëhet peshk. Unë të nxora në diell, por ujin duhet ta gjesh vetë, nëse do të jetosh. Duke zgjedhur atë që do, mes gjërave, apo [...]

  • Mariushka Marion says:

   I'm sorry to say this, since Ben Blushi is one of my favorite Albanian authors of all time, but this novel shouldn't have been published. A total nightmare. Confusing plot, delusional style and a really perverse story line. I didn't see the point in this one. What was the message?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *